Wat is Wepadojeb?

Welkom op de website van scoutinggroep Wepadojeb uit Utrecht. Wepadojeb is de afkorting van Wees Paraat en Doe je Best. Wij zijn een scoutinggroep voor kinderen met een lichamelijke beperking. Onze groep is op 16 februari 1972 opgericht.  We hebben een eigen troephuis aan de Rijndijk 11 in Utrecht. 

Bij onze scoutingopkomsten staat het hebben van plezier met elkaar voorop. Natuurlijk gaan we nieuwe uitdagingen aan.

Wij doen heel veel verschillende activiteiten. We beleven spannende avonturen, spelen binnen en buiten, we koken, speuren, zingen en bakken broodjes op een kampvuur en nog véél meer.

Kinderen met een lichamelijke beperking

Bij onze groep zitten alleen kinderen met een lichamelijke beperking. Wij spelen hetzelfde scoutingspel, maar passen het tempo of het programma zo aan dat iedereen mee kan doen. Lopend of in de rolstoel.

Er zijn twee speltakken. De welpen (jongens en meisjes van 7-12 jaar) en scouts (jongens en meisjes van 12-17 jaar).

De welpen komen de tweede zaterdag van de maand bij elkaar van 12.00 tot 19.30 uur.

De scouts hebben hun opkomsten op de derde zaterdag van de maand van 11.00 tot 20.30 uur.

Twee keer per jaar is er een weekend. En met Pinksteren gaan we drie dagen op kamp. In 2013 waren we in Berkel-Enschot waar we boswachter Bas hebben geholpen met zijn kapotte computer. In 2014 zijn we op bezoek geweest bij Koning Arthur in Camelot. In 2015 hebben we les gehad op Zweinstein's Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. In 2016 hebben we Panoramix en Weetnognix geholpen met het vinden van het recept voor de toverdrank zodat Astrix en zijn dorpsgenoten, Obelix weer kon helpen met het vechten tegen de romeinen. In 2017 zijn we uitgenodigd als deelnemers voor Expeditie Robinson.