Logboek Scouts

2018 Scouts voorbereiden RSW

Op zaterdagochtend begon onze scoutingdag. We gingen eerst van bamboetakken een keuken maken in het klein. Toen gingen we lunchen . Daarna zijn we gaan lopen naar scouting Utrecht-Oost, om daar met pionierpalen de keuken in het groot te maken. Dit is belangrijk om te weten voor de regionale scouting wedstrijden (RSW).  We werden daar geholpen door drie meiden die ons ook zullen helpen bij de RSW. Toen we bij Utrecht-Oost bijna klaar waren met de keuken deelde Gwen haar traktatie uit. Er kwam een jongen langs om te kijken of hij leiding bij Wepadojeb wil worden. Toen was de dag al bijna voorbij. We mochten toen nog even vrijspelen. Iedereen mocht kiezen wat die wilde doen. Het eten werd voor ons gekookt door de leiding. We gingen pasta eten en je mocht kiezen welke combinatie je wilde (vanille, aardbei, chocola). Het eten was heel lekker!!. Wij zijn toen bij het haardvuur gaan zitten, wat een lekkere warmte was. We kregen nog een traktatie van Tigo. Tigo was jarig geweest. Gwen moest nog jarig worden op dat moment. Hiep hiep hoera voor Gwen en Tigo!!

Bo

2018 Pinksterkamp

Professor Fetse Alsvanouds van de Universiteit van Harderwijk staat op het punt om de wereld van de wetenschap op zijn kop te zetten.  Hij is op zoek naar een groep avontuurlijke onderzoeksassistenten om dit baanbrekende onderzoek af te ronden.

Ben jij een
• Avontuurlijke doorzetter
• Slimme Puzzelaar
• Handige knutselaar
Maak jij straks deel uit van het onderzoeksteam dat:
• Wetenschapsgeschiedenis schrijft
• Onschatbare rijkdommen vindt
• De Nobelprijs eigenlijk al niet meer kan mislopen

Veel welpen en scouts gaven gehoor aan de oproep van de Professor en kwamen op zaterdag 19 mei naar de Bosrand in Ede om deel te nemen aan het onderzoeksteam. Het bleek dat de Professor op zoek wilde gaan naar de goudschat die B.A.Loe en BA..Gheera in 1747 hadden buitgemaakt bij een overval op de Postkoets. Hij had daarom een tijdmachine gebouwd om terug te gaan naar die tijd.

De kinderen werden ontvangen door de Professor en zijn assistenten. De bagage werd gelabeld en in het ruim van de tijdmachine opgeborgen. Toen iedereen er was konden we vertrekken. Nadat de veiligheidsinstructies waren doorgenomen kon de machine gestart worden. Er was veel lawaai, rook en toen.....bleek de tijdmachine neergestort, bijna op de Saloon van Sjaan. Dat was flink schrikken. De sheriff was het er niet mee eens en nam de professor mee. De dames van de Saloon nodigden hun onverwachte gasten uit voor een drankje en later zelfs een lekker broodje knakworst. Rondom de neergestorte tijdmachine lagen alle onderdelen in het gras verspreid. Deze werden snel verzameld en in groepjes werd gestart met het repareren van de tijdmachine.

In de middag werden de tenten opgezet, slaapzalen ingericht, werd er getimmerd aan de tijdmachine en mochten de kinderen bij de goudzoekers op zoek naar goud.

Elke zaterdagavond is het in de Saloon casino avond. Er waren vele leuke spellen. Uiteindelijk eindigden we bij het kampvuur.

Op zondag waren er speurtochten en spellen om aan de benodigde onderdelen voor de tijdmachine te komen. Natuurlijk was er een barbecue en bonte avond. De dag vloog voorbij. De volgende morgen moesten we met alle aanwijzingen op zoek naar de goudschat. Die werd gelukkig gevonden en de professor gaf de kinderen een deel van de goudschat als beloning. Er was hard gewerkt aan de tijdmachine en na een lekkere lunch met fruit, pannenkoeken en ijs met slagroom vertrokken alle onderzoekers weer met de tijdmachine. Alle onderdelen zaten op de goede plek, de lampjes branden en.....we vlogen zo weer terug naar onze eigen tijd. 

2018 Scouts januari

Zaterdagochtend verzamelden we bij het scoutinggebouw. Bij binnenkomen maakten we kennis met Milou, zij wordt hopelijk een nieuw scoutinglid. Toen iedereen er was hebben we een kennismakingsspelletje gedaan. Na t spelletje hebben we de windrichtingen geoefend: van oost naar west en van zuid naar noord.

  

Na de lunch zijn we met een busje naar Oud Amelisweerd gegaan voor een speurtocht. In twee groepen, met ieder een eigen route en door de antwoorden op de vragen wisten we of we noord, zuid, oost of west moesten lopen. Na deze wandeling konden we heerlijk vrijspelen terwijl ondertussen door enkelen de lekkere macaroni werd klaar gemaakt.  Jammer dat het om half negen al weer voorbij was.

Hein

Proefjes doen

In november hebben we een gezamenlijk weekend met welpen en scouts. In totaal 20 kinderen. De slaapzaal is daar niet groot genoeg voor, daarom slapen de scouts aan de overkant van de Koningsweg in het gebouw van de Jonge Verkenners. Zij verzamelen daar om elf uur, richten hun slaapzaal in en komen dan naar het wepa gebouw waar de welpen ook net aankomen. We openen eerst met het welpenritueel en dan gaan we buiten de vlag hijsen. Zo openen de scouts. We spelen een nieuw spel: Spons - Water - Vuur. Dan is het tijd voor de lunch. Na de lunch trekt de leiding witte laboratoriumjassen aan. Deze middag gaan we proeven doen. Er zijn vijf verschillende proeven. We gaan een lavafles maken, een vulkaan bouwen, een raket afschieten, kunstwerken maken met skitties en een bootje van klei laten drijven.

Nadat alle groepjes alle proeven gedaan hebben is het tijd voor cola. Met mentos gaat dat heel erg bruisen...niet dus, mogelijk omdat we een goedkoop merk cola hadden. Deze proef gaan we vast nog wel een keer herhalen. Dan is het tijd voor vrij spelen. Wie wil kan helpen met koken. Er worden aardappels geschild voor de boerenkool, spiesjes gemaakt en wafels gebakken. Later blijkt dat we behalve wafels ook vla hebben als toetje. Dat is wel wat veel. Dan eten we de vla toch gewoon bij het ontbijt. Na het eten is er nog een speurtocht buiten in het donker. Elk groepje moet zes nummers vinden die verstopt zijn. Gelukkig hangt er wel een breaklight bij. Eenmaal gevonden moeten er binnen de bijbehorende puzzels worden opgelost. Dat valt nog niet mee. Nog wat drinken en dan vertrekken de scouts naar hun slaapgebouw en gaan de welpen richting hun bed. Maar eerst natuurlijk nog wel hun schoen zetten!

Het kost wel even tijd voor iedereen slaapt. Het is ook zo gezellig. In de morgen gaan we kijken of Sinterklaas langs is geweest.  

Na het ontbijt gaan we nog één proef doen. We gaan zelf slijm maken. Dat blijkt nog heel erg lastig. Maar twee van de zes groepjes lukt het om slijm te maken. 

Om half twaalf komen de ouders en het bestuur. Vandaag worden Margareth en Nico geïnstalleerd als scoutsleiding. Ann wordt Rikke Tikke Tavi bij de welpen. Ook worden drie scoutsleden geïnstalleerd. Al met al een feestelijke gebeurtenis.

 

 

 

 

2017 Insigne natuur

Natuur….

Twee scouting zaterdagen zijn we bezig geweest met natuur.

De eerste zaterdag zijn we door het bos gelopen en hebben we van alles verzameld zoals: blaadjes, beukennootjes ,mos , besjes en eikeltjes. Dit hebben we  op  een papier geplakt.

Voor de vogels hebben we de eikels ingesmeerd met pindakaas, melkpakken gevuld met frituurvet en zaadjes en  pinda’s en rozijnen geregen.

 

 

                                   

De tweede zaterdag stond in het teken van het weer, we begonnen met een puzzel tocht .

Terug in het clubhuis zijn we gaan knutselen.

We hebben een regenmeter, en een windvaan.

Omdat iedereen zo goed heeft meegedaan zijn we beloond met de insigne van de kennis van de natuur.

Gijs.