Wat is Wepadojeb?

Wepadojeb is de afkorting van Wees Paraat en Doe je Best. Wij zijn een scoutinggroep voor kinderen met een lichamelijke beperking.

Lid worden

Lijkt scouting jou ook heel leuk en wil je misschien lid worden? Kom dan een keertje bij ons kijken!

Leiding worden

Helpen met zagen, koken of kampvuur maken? Een leuke quiz of spannend kampthema bedenken? Word ook leiding!

2014-04 Ik

Het thema van de opkomsten in april en mei is IK. We zijn begonnen met een hernieuwde kennismaking met alle dieren uit de jungle, hoe heten ze en hoe bewegen ze. Daarmee hebben we het spel commando pinkelen gespeeld, maar dan met de geluiden en bewegingen van de jungledieren.

Op verzoek van de welpen was er een speurtocht. Er waren 24 foto's. De foto's gaven de route aan en bij elke foto was een vraag verstopt. Een vraag over Ik in de Jungle of een vraag over Ik thuis. Moeilijke vragen waren erbij: Hoe heet het mensendorp (Haveli); wat is het beroep van Nico en hoe heet de vriendin van Berto? Maar alle vragen werden uiteindelijk goed beantwoord, al weten we dat van het laatste groepje niet zeker. Zij lieten het antwoordvel in de Kromme Rijn waaien!

De speurtocht eindigde bij de voetbalkooi. Daar is ook een hele enge schommel. In de zon was het heerlijk spelen.

Terug bij het clubhuis was het tijd voor het kampvuur. Kaa heeft Ted en Samuel geleerd hoe je op een veilige manier een pagode kampvuur kunt bouwen. Zij waren daarna de vuurmeesters.

Bij het kampvuur liet elk groepje het onderweg ingestudeerde toneelstukje zien. En er werd gezongen. Het was zo lekker in de zon dat we besloten om buiten te blijven avondeten. Er was een driegangen menu. Vooraf een goed gevulde tomatensoep met kaasbroodjes. Als hoofdgerecht een lekkere hotdog, met zuurkool en saus en komkommertjes en als toetje kon er gekozen worden uit dubbelvla, vanillevla of yoghurt.

Na het eten was er nog tijd om buiten tikkertje en binnen in het donker nachtwacht te spelen. Toen gauw nog wat drinken en naar bed. Toen het licht eenmaal uit was vielen de eerste welpen vrijwel direct in slaap. Andere lagen nog wat langer wakker, maar toen ze eenmaal sliepen duurde het tot kwart over zeven voor de eerste wakker was.

Na het ontbijt hebben we eerst een geheime opdracht uitgevoerd. Daar kunnen we niets over vertellen. Tot slot hebben we het spel Wie ben ik gespeeld. Volgende maand gaan we verder met het thema Ik.