Wat is Wepadojeb?

Wepadojeb is de afkorting van Wees Paraat en Doe je Best. Wij zijn een scoutinggroep voor kinderen met een lichamelijke beperking.

Lid worden

Lijkt scouting jou ook heel leuk en wil je misschien lid worden? Kom dan een keertje bij ons kijken!

Leiding worden

Helpen met zagen, koken of kampvuur maken? Een leuke quiz of spannend kampthema bedenken? Word ook leiding!

2017 April Insigne Natuur

De welpen willen graag hun insigne natuur halen. In maart hebben ze al verschillende activiteiten gedaan rond dit thema. Dit weekend staat er een speurtocht op het programma in de Botanische Tuinen. We beginnen met krantenmeppertje om de namen te leren, want twee welpen zijn er voor de tweede keer en een welp is helemaal nieuw. En Eline van de leiding heeft haar junglenaam uitgekozen en heet voortaan Mang. De stemming zit er meteen goed in. Dan gaan we lunchen en ons klaar maken voor vertrek. We moeten wel even geduld hebben, want de taxi's zijn twintig minuten te laat. Bij de Botanische tuinen gaan we in twee groepen op pad. We hebben allemaal een rugzakje gekregen waarin alles zit wat we nodig hebben om de speurtocht te doen. Als we alle vragen goed hebben krijgen we bij het einde een cadeautje.

We genieten van de mooie tuin, de prachtige bloemen en de spannende paadjes. Ondertussen maken we alle vragen en het lukt iedereen om aan het einde de goede oplossing in te leveren. Met een mooi lint aan de medaille en een zakje zonnebloemzaad kunnen we dan op de foto bij en op het podium. Net als we daar klaar mee zijn komt de eerste taxi al aan rijden. Deze keer iets te vroeg. Vlot zijn we zo weer bij ons clubhuis terug. Daar gaan we eerst de verjaardag van Emma vieren. Zij heeft een heerlijke traktatie in thema meegebracht. Dan gaan we lekker vrij spelen, met de lego of twister. De aardappelen met wortels, spinazie en vissticks gaan er dan vlot in. Na het eten is er nog tijd voor een spannend spelletje nachtwacht. De dag besluiten we bij de open haard.

Na het verhaal over Mowgli valt bijna iedereen al snel in slaap. En er wordt goed uitgeslapen, tot half acht. Dan is het natuurlijk leuk om Raksha's slaapzak proberen te stelen en Bagheera wakker te maken. Na het aankleden en het opruimen van de bedden is er natuurlijk de ochtendgymnastiek. De Hokie Pokie, Hoofd schouders knie en teen en uiteraard Tsjoe tsjoe Wa wa wa. Na het ontbijt gaan we even genieten van het mooie weer buiten. Ondertussen ruimt de leiding het ontbijt op en zet de spullen klaar voor het schilderen van de dierenmaskers. Als de maskers liggen te drogen is het tijd voor limonade en een appel of een mandarijn (of twee...of drie). Daarna gaan we ons bloempotje versieren met bloemetjes, vlinders en glitterletters. In het potje komen zaadjes van mint of kamille. Als dit goed gaat groeien kunnen we hier onze eigen thee van zetten binnenkort. We eindigen het weekend in de zon zingend bij het kampvuur. Het was weer een super gezellig weekend.