Proefjes doen

In november hebben we een gezamenlijk weekend met welpen en scouts. In totaal 20 kinderen. De slaapzaal is daar niet groot genoeg voor, daarom slapen de scouts aan de overkant van de Koningsweg in het gebouw van de Jonge Verkenners. Zij verzamelen daar om elf uur, richten hun slaapzaal in en komen dan naar het wepa gebouw waar de welpen ook net aankomen. We openen eerst met het welpenritueel en dan gaan we buiten de vlag hijsen. Zo openen de scouts. We spelen een nieuw spel: Spons - Water - Vuur. Dan is het tijd voor de lunch. Na de lunch trekt de leiding witte laboratoriumjassen aan. Deze middag gaan we proeven doen. Er zijn vijf verschillende proeven. We gaan een lavafles maken, een vulkaan bouwen, een raket afschieten, kunstwerken maken met skitties en een bootje van klei laten drijven.

Nadat alle groepjes alle proeven gedaan hebben is het tijd voor cola. Met mentos gaat dat heel erg bruisen...niet dus, mogelijk omdat we een goedkoop merk cola hadden. Deze proef gaan we vast nog wel een keer herhalen. Dan is het tijd voor vrij spelen. Wie wil kan helpen met koken. Er worden aardappels geschild voor de boerenkool, spiesjes gemaakt en wafels gebakken. Later blijkt dat we behalve wafels ook vla hebben als toetje. Dat is wel wat veel. Dan eten we de vla toch gewoon bij het ontbijt. Na het eten is er nog een speurtocht buiten in het donker. Elk groepje moet zes nummers vinden die verstopt zijn. Gelukkig hangt er wel een breaklight bij. Eenmaal gevonden moeten er binnen de bijbehorende puzzels worden opgelost. Dat valt nog niet mee. Nog wat drinken en dan vertrekken de scouts naar hun slaapgebouw en gaan de welpen richting hun bed. Maar eerst natuurlijk nog wel hun schoen zetten!

Het kost wel even tijd voor iedereen slaapt. Het is ook zo gezellig. In de morgen gaan we kijken of Sinterklaas langs is geweest.  

Na het ontbijt gaan we nog één proef doen. We gaan zelf slijm maken. Dat blijkt nog heel erg lastig. Maar twee van de zes groepjes lukt het om slijm te maken. 

Om half twaalf komen de ouders en het bestuur. Vandaag worden Margareth en Nico geïnstalleerd als scoutsleiding. Ann wordt Rikke Tikke Tavi bij de welpen. Ook worden drie scoutsleden geïnstalleerd. Al met al een feestelijke gebeurtenis.